Beți apă cu o oră înainte de masă

Dr. Hiromi Shiyia, sustinatorul teoriei vindecarii cu ajutorul enzimelor, ne ofera solutii simple pentru o viata lunga si sanatoasa.

,,Un obicei „bun”, pe care îl practic zilnic, este să beau cam 500 de mililitri de apă cu o oră înaintea oricărei mese.

Auzi adesea că trebuie să bei apă multă în fiecare zi, pentru a fi sănătos. Dar, așa cum există ore potrivite pentru mese, există și ore potrivite pentru a bea apă. Sunt sigur că persoanele care cresc plante mă vor înțelege perfect. La urma urmei, dacă uzi prea abundent plantele, rădăcinile vor putrezi, iar plantele se vor ofili și vor muri. Așa cum există o perioadă și o cantitate potrivită pentru udarea plantelor, același lucru se poate spune și despre consumul uman de apă.

Corpul uman este constituit în principal din apă. Bebelușii și copiii mici conțin aproximativ 80% apă, adulții 60–70%, iar bătrânii 50–60%.
Nou-născuții au o piele proaspătă, cu aspect tânăr, pentru că celulele lor 110/185 conțin o mulțime de apă. Este foarte important ca organismul uman să fie aprovizionat cu apă din belșug. Cu apă bună.

Apa care intră pe gură este absorbită de sistemul gastrointestinal, apoi este transportată la celulele din tot corpul prin intermediul vaselor sanguine. Mai multă apă înseamnă o mai bună curgere a sângelui, promovând un metabolism eficient. Apa bună are ca efect și descreșterea nivelului colesterolului și trigliceridelor din corp. Astfel, adulții ar trebui să bea cel puțin 6–8 căni de apă în fiecare zi, iar bătrânii ar trebui să bea cel puțin 5 căni.

Când e momentul potrivit să bei apă?
Dacă vei consuma prea multă apă exact înainte de masă, stomacul va fi plin și pofta de mâncare se va diminua. Iar dacă bei apă în timpul mesei,
apa va dilua enzimele digestive din stomac, făcând dificilă digerarea și absorbirea hranei. Deci, dacă vrei să bei apă în timpul mesei, ar trebui să
eviți să bei mai mult de o cană la fiecare masă.

Totuși, există doctori care sfătuiesc pacienții să bea apă înainte de a merge la culcare sau când se trezesc, noaptea — chiar dacă nu le este sete
– pentru a împiedica îngroșarea sângelui. Personal, sunt împotriva unui asemenea obicei. Trebuie să evităm să bem apă înainte de culcare dacă vrem să evităm refluxul acid. Chiar dacă este doar apă, dacă se amestecă în stomac cu acidul gastric, va urca pe trahee și va fi inhalată în plămâni, apărând riscul de a face pneumonie.

Modul ideal de a furniza organismului apă este să o bei dimineața, la trezire, iar apoi cu o oră înainte de fiecare masă. Dacă este numai apă, se
va deplasa din stomac în intestin în 30 de minute și prin urmare nu va afecta nici digestia, nici absorbția.
Iată cum îmi beau eu apa zilnică:

  • 1–3 căni îndată după trezire, dimineața.
  • 2–3 căni cu o oră înainte de prânz.
  • 2–3 căni cu o oră înainte de cină.

Evident, este doar una din variantele posibile. În timpul verii, toți avem nevoie de mai multă apă, în special cei care transpiră abundent.
Totuși, persoanele cu un sistem gastrointestinal slab vor căpăta o diaree dacă vor bea apă cu nemiluita. Cantitatea de apă de care are nevoie o persoană este diferită, în funcție de greutatea corporală a persoanei; ea trebuie să fie determinată măsurând ceea ce consideră persoana cu pricina că este satisfăcător. Dacă vei consuma 6 căni și asta produce diaree, atunci trebuie să micșorezi numărul la o cană și jumătate, de trei ori pe zi, mărind ulterior cantitatea treptat.

În perioadele reci, încălziți apa ușor și beți-o încet. Dacă bei apă rece, corpul se va răci. Se spune că temperatura corporală la care enzimele
sunt la maximum de activitate este în intervalul 36–40 de grade Celsius. Mai mult, dacă temperatura crește cu 0,6 grade în interiorul acestui interval, se spune că sistemul imunitar va fi cu 35% mai eficient. Cred că febra survine atunci când suntem bolnavi, ca măsură naturală de apărare, pentru ca temperatura corporală să activeze enzimele.”

Deci, sa ascultam INTELIGENTA propriului organism care NE VORBESTE tot timpul.

 

Psiholog, Terapeut Holistic
Marlena Scarlat

0740030052 / 0730509824
www.fortavietii.ro